Wie zijn wij?

Ieder mens verdient het om aan de samenleving deel te nemen. Door aangeboren / erfelijke afwijkingen, psychische stoornissen, verslavingsproblematiek en / of andere oorzaken is deelname aan de samenleving, zoals van eenieder wordt verwacht, niet voor iedereen mogelijk. Wij begeleiden deze kinderen, jongeren en volwassenen, zodat ook zij de kans krijgen om zich te ontwikkelen en zelfstandig in de samenleving kunnen functioneren.

Persoonlijke begeleiding

In de meeste gevallen komen wij aan de tafel zitten wanneer er al een storm woedt. Soms een beginnende storm en in een enkel geval al behoorlijk heftig. Afhankelijk van de problematiek zorgen wij ervoor dat het kind, de jongere en de volwassene onder persoonlijke, (intensieve) begeleiding en met een goed doordacht behandelplan goed kan functioneren om, evenals ‘gezonde’ kinderen, jongeren en volwassenen, aan de samenleving deel te nemen. Tijdens de begeleiding staat de eigen kracht en het netwerk van de cliënt centraal. Daarnaast bieden wij ook ouders / partners de hulp die zij nodig hebben om met de problematiek van hun kind / partner om te kunnen gaan. Zowel de individuele begeleiding als de gezinsbegeleiding vindt zo veel mogelijk in de directe omgeving van de cliënt plaats.

24/7 bereikbaar

Bij Ineke Keizer is geen sprake van een wachtlijst. Het is niet voor niets dat mensen contact met ons opnemen. In veel gevallen wordt onze hulp al in een laat stadium ingeschakeld als andere organisaties geen tijd / plek hebben of mogelijkheden zien. De belangen van de cliënt staan bij ons voorop. Daarom staat ons team van professionele, ervaren hulpverleners 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar om hulp te bieden die op dat moment gewenst is.

Uiteenlopende specialisaties

Elk teamlid bij ‘Ineke Keizer’ heeft zijn / haar specialisatie(s), waardoor wij veel kennis in huis hebben op het gebied van diverse (gedrags)problematieken, met name zware psychiatrische problematiek. In de provincie Groningen is Ineke Keizer een van de weinige praktijken die kinderen, jongeren en volwassenen met selectief mutisme, een zeldzame angststoornis, begeleidt. Aangezien zij ook docent is, kan zij naast de individuele begeleiding en het adviseren in de thuissituatie op praktische wijze op school zowel individuele docenten als het gehele lerarenteam van advies voorzien.

Ineke Keizer begeleidt en ondersteunt jongeren / volwassenen met:

  • (aangeboren) aandoeningen / beperkingen
  • (zware) psychiatrische problemen
  • verslavingsproblematiek
  • financiële problemen
  • huisvesting

 

Samenwerkingsverbanden

Om onze cliënten maar ook hun ouders / partners en omgeving optimaal te kunnen begeleiden en ondersteunen, werken wij nauw samen met diverse overheidsinstellingen en particuliere bedrijven. Deze samenwerkingen vinden op verschillende gebieden en niveaus plaats, zoals juridisch en financieel. Met hun hulp kunnen wij bijvoorbeeld het leven van cliënten met financiële problemen weer op de rails krijgen. Indien nodig bieden wij hen tijdelijk onderdak aan in ons appartementencomplex.

Neem contact met ‘Ineke Keizer’ op! Voor elk probleem bestaat een oplossing!