Volwassenen (25 jaar en ouder)

Je staat er niet alleen voor.
Ik begeleid je!

Volwassenen dolen vaak jaren door het medische circuit voordat eindelijk de juiste diagnose wordt vastgesteld. Frustrerend. Je voelt je anders dan anderen, maar je weet niet waarom. Als dan eindelijk naar jaren onderzoek het verlossende antwoord wordt gegeven, komt het moment om met je beperking om te leren gaan. Die weg hoef je niet alleen te bewandelen, daar begeleid ik je bij!

Hoe kan Ineke Keizer mij helpen?

Bij veel mensen wordt een beperking pas veel te laat ontdekt. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Jaren kunnen voorbijgaan. Hier kun je je onzeker door gaan voelen. Je voelt dat je ‘anders’ bent dan anderen, maar wat je precies hebt weet je niet. Als na vele onderzoeken de juiste diagnose te horen krijgt, is dat een opluchting maar tegelijkertijd ook angstig en wellicht een moment van kwaadheid. Wat moet je nu gaan doen?

Begeleiding en ondersteuning houdt in eerste instantie in dat je je beperking een ‘plekje’ gaat geven. De puzzelstukjes zijn compleet. Ze moeten nu nog op de juiste plek worden gelegd. Je weet nu waarom je je altijd anders dan anderen hebt gevoeld. Daarnaast gaan we aan de slag om je beperking onder controle te krijgen én te houden. Hier stellen we samen een plan en doelen voor op, waarbij jouw krachten en omgeving / netwerk centraal staan. Elke stap zal door jou worden gezet. Ik ben er om je te begeleiden en ondersteunen. Je staat er niet alleen voor!

Met welke ‘problemen’ kan ik bij Ineke Keizer terecht?

– Ik heb na jaren onderzoek te horen gekregen dat ik een beperking heb.
– Ik wil graag werken, maar ik kan mij niet concentreren omdat ik autistisch ben.
– Ik wil graag mijn huishouden zelfstandig uitvoeren, maar ik krijg het niet op de rails.
– Ik ben verslavingsgevoelig, maar ik wil graag weer deelnemen aan de maatschappij.
– Mijn financiën worden door iemand beheerd, maar ik wil dat zelf kunnen regelen.

Wat voor begeleiding krijg ik bij Ineke Keizer?

De begeleiding die je van mij krijgt, is afhankelijk van de stoornis die je hebt en / of de situatie waarin je zit. Om hier een goed beeld van te kunnen krijgen, zal er altijd eerst een intakegesprek plaatsvinden. Na een observatieperiode van 6 weken stellen we gezamenlijk een begeleidingsplan op. Dit plan is een leidraad. Afhankelijk van de hulpvraag komen we één of meerdere keren per week langs. Dat kan zijn thuis, op het werk of school of de dagbesteding. Om de 3 maanden wordt de afgelopen periode in een tussentijdse evaluatie besproken. De resultaten op de doelen laten we visueel in het begeleidingsplan terugzien. Indien nodig gaan we de begeleiding aanpassen aan de wensen en behoeften die er op dat moment zijn.