Kinderen (0 – 11 jaar)

Elk kind is uniek!
Samen werken we naar een mooie toekomst!

Sociale vaardigheden worden al op jonge leeftijd ontwikkeld. Als ouder of verzorger kunt u uw zoon of dochter attenderen op gedragsregels en normen en waarden meegeven. Helaas hebben we geen vat op aangeboren beperkingen en stoornissen. Dat maakt een kind niet minder talentvol. Elk kind is uniek en heeft kwaliteiten. Ik vind het belangrijker om te focussen op datgene waar het kind goed in is, dan de nadruk te leggen op de ‘problemen’. U zult merken dat wanneer uw kind zich richt op de dingen die hij / zij leuk vindt, uw kind heerlijk kan genieten en spelen met leeftijdsgenootjes.

Wat kan Ineke Keizer voor mijn kind betekenen?

Als ouder of verzorger zijnde wilt u altijd het beste voor uw kind. Een kind hoort onbezorgd op te kunnen groeien, spelen met leeftijdsgenootjes en leuke activiteiten ondernemen / hobby’s hebben. Echter, een kind met een aangeboren beperking of een diagnose zoals ADHD, autisme of een angststoornis krijgt al vrij snel een stempel opgedrukt. Ik kijk niet naar deze stempel. Ik kijk naar oplossingen, zodat zowel uw zoon of dochter als uzelf en de verdere omgeving met de ‘beperkingen’ om kunnen gaan. Dat doe ik door gebruik te maken van de eigen krachten en netwerk van het kind én het gezin. Samen gaan we doelen en een plan opstellen waarin uw kind centraal staat, maar ook oog is voor het gezin. Ik begeleid en ondersteun daar waar nodig is om de zelfredzaamheid van uw zoon of dochter te vergroten. En tevens sta ik voor u klaar om te leren omgaan met de ‘problemen’ / ‘beperkingen’ waarmee uw kind te maken heeft.

Met welke ‘problemen’ kan mijn kind bij Ineke Keizer terecht?

– Mijn kind is ‘anders’ dan leeftijdsgenootjes.
– Mijn kind kan niet mee komen op school.
– Mijn kind heeft angsten.
– Mijn kind is dwangmatig.
– Mijn kind heeft problemen met zelfstandig worden.

Wat voor begeleiding krijgt mijn kind?

Afhankelijk van de ‘problemen’ van uw kind kijk ik naar oplossingen die gericht zijn op het kind. Indien nodig bied ik ook begeleiding en ondersteuning aan het gezin, school en verdere omgeving. In de eerste plaats staat uw kind centraal en zal veel aandacht aan individuele begeleiding worden geschonken. Om een goed beeld van de situatie te krijgen, zal ik in het bijzijn van u uw zoon of dochter enkele vragen stellen. Vervolgens wordt in overleg met u gekeken op welke wijze ik de juiste begeleiding en ondersteuning kan bieden. Wat voor het ene kind werkt, hoeft niet voor het andere kind te werken.

Mag ik bij de sessies van mijn kind aanwezig zijn?

U mag bij de sessies van uw kind aanwezig zijn. Ik vind het belangrijk dat u op de hoogte bent en blijft van de ontwikkelingen van uw zoon of dochter.