Sponsoring

Fietsen tegen kanker: ‘opgeven is geen optie!’

Je bent weinig tot nooit ziek, je eet gezond en je sport regelmatig. Niets om je zorgen over te maken. Totdat je bij de huisarts een ‘body check’ aanvraagt, het kan immers nooit kwaad om je lichaam een keer te laten controleren. De huisarts zorgt voor een afspraak in het ziekenhuis en voordat je het weet zit je in ‘de molen’. Op foto’s zijn zwarte vlekjes te zien die er niet horen. Onderzoeken volgen. Dan komt een specialist met de uitslag: kanker.

Dit overkwam Ulco Smits, een jonge, vrolijke en sportieve man. In 2007 werd bij toeval kanker geconstateerd bij Ulco. Een periode van meerdere behandelingen volgden. Hij had geluk dat de kanker in een vroeg stadium was ontdekt. Als hij niet naar de huisarts was gegaan…

Ulco, nu 43 jaar, heeft kanker overwonnen. De kanker is uit zijn lichaam. Na vijf jaren onder controle te hebben gestaan, is hij genezen verklaard. Hij hoeft niet meer naar het ziekenhuis. Dat maakt hem ook wel een beetje beangstigend. Zoals hij zelf zegt: “Het blijft toch altijd bij je.” Professionele begeleiding na zijn ziekte heeft Ulco gemist. Hij zou graag hulp hebben gehad bij het oppakken van het ‘normale’ leven. Gedurende de ziekte is er constant begeleiding en is er iemand aan wie je vragen kunt stellen. Op het moment dat je niet meer voor controle naar het ziekenhuis hoeft, houdt de begeleiding ook op.

Fietsen tegen kanker

Twee jaar geleden is de vrouw van een goede (studie)vriend aan kanker overleden. “Dat heeft mij doen besluiten om de ‘Alpe d’HuZes’ te gaan fietsen.” Samen met een aantal vrienden is hij gaan trainen. Fietsen heeft hij altijd gedaan, dus dat was niet nieuw voor hem. Door de ziekte was zijn conditie afgenomen. Ulco is daarom naar de sportschool gegaan, twee keer in de week. Daarnaast zat hij elk weekend op de racefiets om kilometers te maken. Het doel: zes keer de berg te bedwingen.

Wanneer de mannen in april naar de Ardennen willen afreizen voor een eerste bergtraining, overlijdt de vader van Ulco. Hij wil thuisblijven, maar zijn moeder weet hem over te halen om toch met zijn kameraden mee te gaan. Die eerste bergtraining was zwaar, zowel mentaal als fysiek. Maar, opgeven is optie!

Donderdag 5 juni 2014 heeft Ulco samen met zijn vrienden de ‘Alpe d’HuZes’ gefietst voor de vrouw van zijn goede vriend. Bovenal om geld in te zamelen om die verschrikkelijke ziekte eens de baas te worden. “Het beklimmen van de ‘Alpe d’Huez’ was geweldig! Met name de eerste beklimming. Het was nog donker toen ik omhoog ging. Langzaamaan kwam de zon op. De vogels begonnen te fluiten.” In de berm stonden kaarsjes en er hingen foto’s van mensen die aan kanker waren overleden. Confronterend, maar tegelijkertijd geeft het ook kracht om zes keer die berg op en af te gaan.

Omhoog fietsen was zwaar, maar naar beneden ging gevaarlijk hard. Ulco moest dan ook flink de remmen inknijpen om de bochten ongedeerd door te komen. Eenmaal beneden was er verzorging en kon andere kleding worden aangetrokken. “Op de gehele berg stonden mensen je aan te moedigen. In elke bocht was er muziek. Kippenvel!”

Ineke Keizer - Sponsoring Ulco Smits Alpe d' HuZes 2015

 

Na de derde rust ging Ulco weer naar boven. Gemiddeld anderhalf uur fietsen om boven te komen en weer naar beneden. De vierde keer omhoog verliep anders dan gepland. Inmiddels deed de vermoeidheid zijn intrede en ging het fietsen moeizamer. “Ik viel bijna met de fiets voordat ik mijn voet vrij had. Gelukkig bleef ik overeind, maar verdraaide mijn knie.” De pijn die hij daarbij opliep, bleef tijdens het fietsen aanhouden. Met pijn in zijn hart nam Ulco het besluit om niet verder te gaan.

Alpe d’HuZes 2015

Zoals een echte sportman betaamt, gaat Ulco op 4 juni 2015 weer de ‘Alpe d’HuZes’ fietsen. Aan zijn enthousiasme, doorzettingsvermogen en conditie zal het in ieder geval niet gaan liggen. In tegenstelling tot vorig jaar gaat hij nu alleen fietsen. Zijn vrouw en kinderen gaan wel weer mee. Dit jaar zal zijn moeder er ook bij zijn om hem aan te moedigen. Evenals vorig jaar is zijn doel om de berg zes keer te beklimmen.

Kantoor Ineke Keizer is sponsor van Ulco Smits. Wij vinden het geweldig dat hij de ‘Alpe d’HuZes gaat fietsen. Een heel mooi initiatief! Daar willen we graag geld aan doneren. Om kanker (ooit) te kunnen verslaan, is geld voor onderzoek nodig!

Wilt u Ulco Smits ook sponsoren? Kijk op de actiepagina ‘Opgeven is geen optie!’ van Ulco en steun zijn actie!

 

Ineke Keizer - Sponsoring Ulco Smits: fietsen voor Alpe d' HuZes

Ride4kids

Stichting Ride4kids zet zich in voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Tot op heden zijn er geen medicijnen om deze kinderen te behandelen of genezen.

Kinderen met een energiestofwisselingsziekte hebben een ernstig gebrek aan energie in hun lichaam. Hierdoor kunnen spieren, hersenen en andere organen niet goed functioneren. Zitten, lopen, praten en eten kunnen deze kinderen vaak niet of heel moeizaam. Hart- en leverfalen en epilepsie maken de ziekte levensgevaarlijk. Veel kinderen met een energiestofwisselingsziekte overlijden voor hun tiende levensjaar.

In Nederland worden iedere week één à twee kinderen met deze levensgevaarlijke ziekte geboren. Om hun een toekomst te kunnen bieden, sponsoren wij de stichting Ride4kids. Wij vinden dat iedereen een toekomst verdient!

Ineke Keizer_Sponsoring_ride4kids-logo

Stichting Bolleboos

Stichting Bolleboos ondersteunt basisschoolkinderen in Mtwapa, een dorp in Kenia. Ouders / verzorgers hebben geen of onvoldoende financiële middelen om hun kinderen naar school te laten gaan. Daarnaast zijn veel kinderen wees, omdat hun ouders aan aids / HIV zijn gestorven. Om te voorkomen dat kinderen op straat terechtkomen, biedt Stichting Bolleboos financiële en materiële hulp zoals lesmateriaal en computers.

Sponsoren maken het mogelijk dat Stichting Bolleboos op dit moment aan 75 kinderen onderwijs kan bieden. Ineke Keizer sponsort één van deze kinderen, Emanuel (9 jaar). Zijn vader is overleden en zijn moeder kan niet alleen voor hem en zijn broertje zorgen. Emanuel leert op school onder andere lezen en schrijven, zodat ook hij kans op een toekomst heeft.

Ineke Keizer_sponsor_Stichting Bolleboos_Kenya augustus 2012 051